Fetafylld laxfilé med granatäpple
Fetafylld laxfilé med granatäpple
8 ingredienser
Snabblagad fetafylld laxfilé som serveras på en sallad och toppas med granatäpplen. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.
Läs mer om boken
.
Ingredienser
lax
- 4 laxfiléer (à 175 g)
- 1 förp fetaost, tärningar
- salt (efter smak)
- rosépeppar (efter smak)
sallad
- 1 grapefrukt
- 50 g salladsmix
- 1 dl oliver, blandade
- 0,5 dl granatäpple
Gör så här
Lax
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
- Strö över lite salt och rosépeppar.
- Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
Sallad
- Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
- Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
- Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
- Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.