Ugnstekt kyckling med timjanbulgur och grönsaker

Ugnstekt kyckling med timjanbulgur och grönsaker
Foto: TV4

Enkelt och gott till vardags. Både kyckling och bulgur brukar vara populärt hos såväl barn som vuxna. Servera gärna med tzatziki eller guacamole.

11 augusti 2009
4

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • purjo och morot till garnering
  • salt, peppar
  • olja och smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Pensla olivolja över bitarna och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i 35 minuter.
  2. Koka upp vatten, bulgur och buljong. Dra kastrullen av värmen. Täck med lock och låt dra i 20 minuter. Blanda ned timjan och en smörklick vid servering.
  3. Strimla grönsaker och smörstek dem ett par minuter. Servera till kyckling och bulgur.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept