Rödbetor och gulbetor
Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten. När de är genomkokta så häller du av vattnet och låter betorna svalna lite så blir det lätt att skala med händerna.
Skär ner gulbetorna i mindre bitar och rosta i ugnen på 180 grader tills de är mjuka, ca 20 minuter beroende på storlek.
Fänkålssallad
Skala gulbetorna. Hyvla gulbetorna, fänkålen och äpplena tunt på mandolin och lägg i isvatten fram tills servering.
Smörsås
Finhacka gräslök och skär smöret i mindre bitar.
Koka upp vatten med pressad citron.
Sänk värmen och vispa ner några smörkuber åt gången under omrörning. Avluta med gräslök och mer pressad citron. Smaka av med salt.
Röding
Baka rödingen med lite salt och olja i ugnen på 120 grader i ca 3-5 minuter eller till en kärntemperatur på 37 grader. Låt sedan vila ca 5 minuter.
Servering
Plocka upp den hyvlade fänkålen, gulbetan och äpplet från isvattnet och blanda i en skål tillsammans med en skvätt olja, vinäger och salt.
Lägg upp rödingfilén på en tallrik, rippla över smörsås och toppa med fänkålsallad och dill. Servera med varma rödbetor.