Två sorters lasagnestubbar

koket.se
Två sorters lasagnestubbar
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Två sorters lasagnestubbar

21 ingredienser

1,5 h

Två goda varianter på lasagne, en vegetarisk med valnötter, spenat och mascarpone och en med salsiccia, persilja och zucchini.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 färska lasagneplattor
  • 2 zucchini
  • 5 dl pecorinoost, riven (eller annan smakrik hårdost)
  • béchamelsås (se nedan)
  • muskot, riven

Vegetarisk fyllning

  • olivolja
  • 1,5 dl valnötter
  • 6 dl spenat, stekt eller färdigkokt
  • 2 dl mascarpone
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Korvfyllning

  • 500 g salsicciakorvar (färsen)
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 zucchini
  • 1 krm salt

béchamelsås

  • 100 g smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm muskot, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta valnötterna i olivoljan i en stekpanna.
  3. Hacka valnötterna och vitlöken fint.
  4. Blanda vitlök, valnötter, spenat, salt och mascarponeost till en slät smet.
  5. Bred ut röran över de färska lasagneplattorna och rulla ihop dem en efter en. Dela rullarna på mitten och ställ dem på högkant i en ugnssäker form.
  6. Pressa ut korvfärsen ur korvarna. Lägg färsen i en skål, slå på lite vatten och blanda runt för en lösare konsistens.
  7. Häll i hackad persilja och tillsätt salt och peppar efter smak. Rör ihop till en jämn smet.
  8. Hyvla skivor av zucchini på längden.
  9. Lägg ut färska lasagneplattor och lägg på strimlor av zucchini. Bred på korvröran och rulla ihop dem en efter en. Dela sedan på mitten.
  10. Ställ rullarna intill de vegetariska eller i en egen ugnssäker form.
  11. Ställ några delade zucchinistubbar i mitten om det finns plats.
  12. Koka upp ingredienserna till béchamelsåsen under omrörning.
  13. Häll såsen över lasagnestubbarna i formen.
  14. Riv ost över och gratinera i ugnen i 40 min.