Tryfferad räkrisoni med bronoiese

NYHET
tryfferad rakrisoni med bronoiese
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Tryfferad räkrisoni med bronoiese

2

17 ingredienser

30 m

Tryfferad räkrisoni med bronoiese och Västerbottensost är en riktigt välsmakande rätt perfekt inför helgen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g räkor med skal
  • 2-3 msk smör
  • 2-3 schalottenlökar
  • vitlök
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 3 dl torrt vitt vin
  • lagerblad
  • dragon
  • 4 dl grädde
  • 3 cl pernod (eller konjak)
  • 1 förp grönsaker (soppgrönsaker)
  • 1 fänkål
  • 300 g risoni
  • salt
  • vitpeppar
  • Västerbottensost
  • 25-35 g tryffel

Gör så här

  1. Skala räkorna och rosta skalen lätt i ungen.
  2. Lägg smör, räkskalen, lök, vitlök, tomatpuré och fräs lätt tillsammans i en gryta.
  3. Häll på vin, lageblad, dragon och låt sjuda under lock på svag värme i 20 minuter.
  4. Sila räkbuljongen. Häll i grädden samt Pernod och låt sjuda tills du får en lagom tjock sås.
  5. Skala och skär grönsakerna i fina bronoiese (fina tärningar). Blanchera bitarna lätt i saltat vatten.
  6. Koka risoni efter anvisningar på paketet.
  7. Blanda sedan risoni, bronoiese och räksåsen. Låt koka upp och smaka av med salt och vitpeppar . Tillsätt slutligen räkorna så de bli tempererade.
  8. Toppa med riven Västerbottensost och riven, eller hyvlad, tryffel. Guten Appetit