Till servering (beräkna 3 skivor surdegsbröd till varje pålägg)
3 skivor surdegsbröd
Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
1 klyfta vitlök
flingsalt
Gör så här
Rostat bröd
Skär brödskivorna på hälften. Stek dem frasiga och gyllene på bägge sidor i olivolja i en stekpanna. Lyft upp bröden och gnugga dem med vitlöksklyftan. Strö över lite flingsalt.
Bruschetta med balsamicomarinerade sardeller
Häll av sardellerna. Lägg dem på en tallrik.
Blanda olivolja, balsamvinäger och lite av det finrivna citronskalet.
Ringla marinaden över sardellerna. Toppa med lite mer citronskal och chiliflakes.
Lägg de marinerade sardellerna på brödskivorna. Toppa med persilja. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
Bruschetta med kronärtskockscrème och chili
Fördela kronärtskockscrème på brödskivorna. Toppa med chiliflakes. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
Bruschetta med tomat på liguriskt vis
Skär tomaterna i skivor och halvera dem. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över balsamvinäger och hälften av olivoljan. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Låt stå och marinera.
Lägg en tomatskiva på varje bröd. Toppa med oliver, kapris och persilja. Mal över svartpeppar och avsluta med att ringla över lite olivolja.