Tortillapizza med champinjoner, Västerbottensost och tryffel

10 röster
15 m
4 pizzor
Tortillapizza med champinjoner, Västerbottensost och tryffel
Foto: Jessica Frej

Vem var geniet som kom på det här med att använda tortillabröd som pizzabotten. Så smidigt och gott! Den här pizzan lagar jag ofta som stående för snacks på fest. Slicea upp och servera till fördrinken. /Jessica

Visa mer
15 m
4 pizzor

Du behöver

  • 4 stora tortillabröd eller 8 små (ev. glutenfria)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk tryffelolja
  • 6 champinjoner
  • 1 silverlök
  • 2 dl Västerbottensost
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bred crème fraiche på tortillabröden. Skiva silverlöken tunt. Sprid löken över pizzorna. Skiva champinjonerna och strö på pizzan. Strö över osten.
  3. Grädda i ungefär 8 minuter.
  4. Ringla en halv tesked tryffelolja på varje pizza. Dra några varv svartpeppar på varje pizza Servera!
18 november 2018

Laddar fler recept