Härlig asiatisk-inspirerad torskrätt med pak choi och wasabimajonnäs!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Klappa in salt i torsken, lägg den i kallt vatten i en form i kylskåpet gärna i flera timmar. Då håller fisken ihop bättre vid stekningen.
Bryt loss bladen från pak choien, lägg sockerärtorna i en skål, pressa vitlök, riv ingefära, hacka chilin och koriandern.
Bryn fisken i stekpannan i smör så att den får färg, lägg över den i en ugnsform, sätt in i ugnen på 150 grader, tills fisken är uppe i 50 grader. Det tar ca 10 min. Ta ut fisken, täck med folie.
Pak choi
Bryn vitlök, ingefära, chili och koriander i smör och soja, fräs sockerärtorna ett par minuter, lägg i pak choi-bladen. Sockerärtorna och kålen ska bli mjuka men behålla sin spänst.
Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft.
Wasabimajonnäs
Vispa äggulorna i en smal bunke, tillsätt rapsoljan först droppvis, sen i en fin stråle. Vispa med hög hastighet tills det blir en krämig konsistens.
Smaksätt med dijonsenap, vinäger och kläm i halva wasabin.
Smaka av med salt.
Koka jasminris enligt recept på förpackningen.
Lägg upp fisken, pak choi och sockerärtor, en stor klick wasabimajonnäs, riset som en kupa, häll över det brynta smöret, toppa med sesamfrön.