Torskceviche med sötpotatis

Torskceviche med sötpotatis
Foto: Tv4

Torskceviche med sötpotatis

Av: Carola - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h

Torskceviche med sötpotatis och peruansk majs blir en läcker förrätt att starta kvällen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 1 rödlök, i tunna skivor (medelstor)
  • 400 g torskrygg, färsk, skuren i ca 1,5 cm stora kuber
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 limefrukter, pressad och silad juice

Tillbehör

  • 1 sötpotatis, skalad och skuren i 1 cm tjocka skivor (stor)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 majskolv (peruansk majskolv, choclo)
  • 1 l vatten, kokande
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • 1 knippe färsk koriander, hackad

Gör så här

Ceviche

  1. Skölj och krama lökskivorna väl under kranen för att få bort den starka smaken.
  2. När du har hackat alla ingredienser så blanda torsk, chili, lök, cayennepeppar, salt och limejuice i en bunke och blanda väl.
  3. Täck bunken med folie och ställ den i kylen i 1 timme, medan du förbereder tillbehören.

Tillbehör

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär upp sötpotatisen i skivor. Lägg skivorna på en oljad ugnsplåt. Strö över salt och olivolja. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Lägg den peruanska majskolven (choclo) i ca 1 liter kokande vatten blandat med socker. Låt koka i ca 6 minuter från att vattnet börjat bubbla igen. Kontrollera att majsen är mjuk och ta sedan bort från värmen. Låt den svalna något innan du skär loss majskornen.

Servering

  1. Ta ut cevichen från kylen, smaka av och salta mer om det behövs. Blanda i koriandern.
  2. Fördela cevichen i 4 små skålar.
  3. Servera med de kokta majskornen och ett par skivor sötpotatis vid sidan om.