Torskceviche med sötpotatis

Foto: Tv4
Torskceviche med sötpotatis
14 ingredienser
1 h
Torskceviche med sötpotatis och peruansk majs blir en läcker förrätt att starta kvällen med.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Ceviche
- 1 rödlök, i tunna skivor (medelstor)
- 400 g torskrygg, färsk, skuren i ca 1,5 cm stora kuber
- 1 grön chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 2 krm cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 3 limefrukter, pressad och silad juice
Tillbehör
- 1 sötpotatis, skalad och skuren i 1 cm tjocka skivor (stor)
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 majskolv (peruansk majskolv, choclo)
- 1 l vatten, kokande
- 1 tsk strösocker
Servering
- 1 knippe färsk koriander, hackad
Gör så här
Ceviche
- Skölj och krama lökskivorna väl under kranen för att få bort den starka smaken.
- När du har hackat alla ingredienser så blanda torsk, chili, lök, cayennepeppar, salt och limejuice i en bunke och blanda väl.
- Täck bunken med folie och ställ den i kylen i 1 timme, medan du förbereder tillbehören.
Tillbehör
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär upp sötpotatisen i skivor. Lägg skivorna på en oljad ugnsplåt. Strö över salt och olivolja. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
- Lägg den peruanska majskolven (choclo) i ca 1 liter kokande vatten blandat med socker. Låt koka i ca 6 minuter från att vattnet börjat bubbla igen. Kontrollera att majsen är mjuk och ta sedan bort från värmen. Låt den svalna något innan du skär loss majskornen.
Servering
- Ta ut cevichen från kylen, smaka av och salta mer om det behövs. Blanda i koriandern.
- Fördela cevichen i 4 små skålar.
- Servera med de kokta majskornen och ett par skivor sötpotatis vid sidan om.