Torsk med rotfrukter och hemgjord tapenade

Spela video Torsk med rotfrukter och hemgjord tapenade
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 125 g ansjovis (1 burk)
  • 290 g svarta urkärnade kalamataoliver (1 burk)
  • 2 krukor dill, grovt hackade
  • 6 klyftor vitlök
  • 4 palsternackor, skalade och i grova bitar
  • 4 morötter, skalade och i grova bitar
  • 2 citroner, skalet av
  • 2 bananschalottenlökar, skivade
  • olivolja

Gör så här

  1. Mixa samman oliver, ansjovis (inte spadet), citronskal från 1 citron, en skvätt citronsaft, 1 kruka dill, vitlök och en skvätt olivolja till en slät smet.
  2. Rosta rotsakerna i ugn, 200 grader i ca 30-40 minuter.
  3. Lägg torsken i en ugnsfast form, toppa med tapenade. Baka på 200 grader i ca 5-8 minuter. Den färdiga fisken ska ha en innertemperatur mellan 42-56 grader, beroende på tycke och smak.
  4. När rotsakerna är mjuka, vänd upp med dill, schalottenlök och citronskal från 1 citron. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept