Torsk med äggsås

37 röster
ca 30 m
4
Torsk med äggsås
Foto: TV4
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

Äggsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 3 msk persilja, hackad

Fisk

  • 3 dl fiskbuljong
  • 400 g torskfilé
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • potatis, kokt
  • ärtor

Gör så här

  1. Sås
    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan, strax före servering blandas ägget och persiljan ner i såsen.
  2. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll den varm. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera fisken med äggsåsen och kokt potatis. Gröna ärter smakar bra till.
  4. Matsortera dina äggskal och potatisskal till återvinning och njut av din torskrätt!
11 augusti 2009