Torsk beströdd med räkor

6 röster
40 m
4

Stekt torsk som serveras med räkor, potatis, sparris och hemgjord hollandaise. En klassisk och god rätt som alltid går hem hos middagsgästerna.

Dryck:  Vitt vin som kan matcha den feta såsen, till exempel en chardonnay (inte för ek-fatig)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Hollandaise

  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 0,5 citron
  • 1 krm salt

Grönsaker

  • 800 g nypotatis
  • dill
  • 300 g grön sparris
  • smör, till stekning
  • salt

Fisk

  • 800 g torsk med skinn
  • 100 g räkor, skalade

Gör så här

  1. Hollandaise
    Smält smöret och låt stå tills det klarnar. Blanda äggulorna i en skål med saften av den halva citronen. Sätt skålen över ett vattenbad och vispa kraftigt, tillsätt det klarnade smöret i en smal stråle försiktigt och långsamt. Smaka av med salt.
  2. Grönsaker
    Koka potatisen tillsammans med dill i en kastrull. Sautera sparrisen hastigt i smör med lite salt.
  3. Fisken
    Stek fisken på skinnsidan ca 4 minuter, vänd den och stek färdigt 1 minut på köttsidan.
  4. Servera fisken på fat med kokta nypotatisar och sparris. Häll hollandaise ovanpå fisken och strö över räkorna.
23 november 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept