Vitlöksgratinerade småländska kräftor

30 min
4
Vitlöksgratinerade småländska kräftor
Foto: TV4

Mumsiga insjökräftor som vitlöksgratineras och serveras med limekräm och toast.

Vintips från Torbjörn
Jules Muller Pinot Gris Réserve, art nr 71134, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


2 september 2011
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

  • 16 st kräftor, kokta i saltlag utan dill
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl persilja, finklippt
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl färska örtkryddor, finklippt
  • 1 st lime, rivet skal samt saften från 0.5 st lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.
  3. Skär kräftorna på längden.
  4. Bred på vitlökssmöret.
  5. Gratinera i cirka 5 minuter.
  6. Servera limekrämen i små portionsformar på varje tallrik med små skivor av till exempel baguette rostade eller stekta i smör/olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept