Lax med spagettigelé, jordärtskocka och äpple

0 röster
4
Lax med spagettigelé, jordärtskocka och äpple
Foto: Maria Marteleur/TV4

I det här receptet bakas fisken på låg temperatur i början, det blir nyttigt och otroligt gott.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 2 dl gelatinblad, blötlagda
  • 300 g jordärtskocka, skalad
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • citronsaft
  • salt
  • 2 st äpplen, skalat
  • 0,5 st gurka, skalad
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 ask krasse
  • 12 st dillvippor

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar och gnid in med olivolja, salt och peppar. Baka på 100 grader tills den är 45 grader i mitten. Använd en stektermometer.
  2. Värm buljongen och smält i gelatinblad. Häll upp i en liten bunke och låt stelna i kylen. Skär upp innan servering.
  3. Koka jorärtskockan mjuk i gräddmjölken. Sila bort vätskan och mixa slät med crème fraiche. Smaka av med salt och citron.
  4. Tärna gurka och äpple. Blanda med olivolja och garnera med krasse och dill.
16 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept