Gazpacho i termos

Gazpacho i termos
Foto: Per Erik Berglund
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Gazpacho i termos

20 ingredienser

Termos är grymt. Sommartid för att hålla soppan kall och vintertid för att hålla soppan varm! Perfekt att ta med och jag lovar - alla kommer att bli impade!! Räkorna är ju superenkla att få till - lägg dem i en låda och tag med. Om du vill byter du räkorna mot lax eller så hoppar du båda och kör helt vegetariskt. Då blir det visserligen inte lika gott, men man kan! /Tom Sjöstedt

Ingredienser

portioner

Gazpacho

  • 300 g gurka, skalad, delad i mindre bitar
  • 0,5 rödlök, skalad, hackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 500 g kvisttomat, skurna i mindre bitar
  • 300 g röd paprika, skuren i mindre bitar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Räkor och dill

  • 200 g skalade räkor
  • 0,5 gurka, skalad, skuren i tärningar
  • 200 g broccoli, skivad i bitar
  • 0,5 citron, skalet
  • 3 msk dill, plockad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • bröd

Gör så här

Gazpacho

  1. Mixa alla ingredienser slätt i en mixer och smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ in i kylen och fyll över på termos innan avfärd.

Räkor och dill

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Vid servering

  1. Fördela räksalladen i glas eller skålar.
  2. Häll över den iskalla gazpachon och servera med ett gott bröd!