Toast Skagen med löjrom på smörstekt bröd

Catarina König
Catarina König

Toast Skagen med löjrom på smörstekt bröd

11

11 ingredienser

20 m

Smörstekta brödskivor med krämig skagenröra, citron och löjrom är alltid populärt som förrätt eller att servera som en lättare rätt.

mischas kurs - mischa glas

Vin och mat i kombination!

Nyhet! Gå vår onlinekurs Vin och mat i kombination med Mischa Billing.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor formfranska
  • 250-280 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 msk dill, hackad
  • 2-4 droppar citron (ev. lite citronzest om man önskar)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 25 g smör (att steka bröden i)

Servering

  • 80 g löjrom
  • dill
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Stansa ut rundlar av brödet med en stans eller ett glas.
  2. Blanda samman övriga ingredienser till en härlig skagenröra och låt dra.
  3. Stek brödet i rikligt med smör på medelhög värme på båda sidor tills de blir gyllene och härligt rostade.
  4. Servering
    Lägg upp bröden på serveringsfat, skeda på skagenröran och toppa med lite löjrom och en dillvippa. Servera med en citronklyfta!