Toast med varmrökt laxröra

Toast med varmrökt laxröra
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Toast med varmrökt laxröra

10 ingredienser

Den här enkla röran på varmrökt lax med majonnäs, cornichons och rödlök går alltid hem hos gästerna! Den går dessutom utmärkt att förbereda, så steker du bara brödet vid serveringen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g varmrökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl cornichons, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk färsk pepparrot, finriven + extra till servering
  • 3 msk dill, finskuren + extra till servering
  • 4 brödskivor
  • 50 g laxrom
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Bryt ner varmrökt lax i en skål. Blanda med cornichons, rödlök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil. Blanda ihop till en röra och smaka av.
  2. Stek klassiskt rostbröd frasigt i smör. Upp på tallrik, på med laxröran, toppa med forellrom, dill och riven pepparrot.