Toast med varmrökt laxröra

48 röster
4

Den här enkla röran på varmrökt lax med majonnäs, cornichons och rödlök går alltid hem hos gästerna! Den går dessutom utmärkt att förbereda, så steker du bara brödet vid serveringen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g varmrökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl cornichons, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk finriven pepparrot + extra till servering
  • 3 msk finskuren dill + extra till servering
  • 4 brödskivor
  • 50 g laxrom
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Bryt ner varmrökt lax i en skål. Blanda med cornichons, rödlök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil. Blanda ihop till en röra och smaka av.
  2. Stek klassiskt rostbröd frasigt i smör. Upp på tallrik, på med laxröran, toppa med forellrom, dill och riven pepparrot.
Tips!
Tommy Myllymäki 2016
21 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept