Toast med höstprimörer

30 m
4
Toast med höstprimörer
Foto: TV4

Cheddargratinerad macka med gräddstuvad kantareller. Höstig och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 mars 2016
30 m
4

Du behöver

  • 200 g färsk svamp, t.ex. kantareller
  • 4 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 färsk röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor bröd

Stuvning

  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 4 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Rensa den färska svampen och skär svampen i bitar.
  2. Finhacka schalottenlök och chili och fräs tillsammans med svampen tills den blivit lite småsvettig och all vätska från svampen kokat in.
  3. Strö mjölet över svampen och rör runt. Häll i grädden och rör runt tills alla mjöl-klumpar försvunnit och du har en tjock stuvning, tillsätt grädde tills du fått den tjockhet du önskar.
  4. Riv cheddarost och häll 3 dl i stuvningen. Tillsätt salt och peppar efter behag.
  5. Rosta brödskivorna i stekpannan med olivolja och vitlök tills de blir krispiga och fått färg.
  6. Lägg ut brödskivorna på en plåt och dosera ut stuvningen jämt mellan bröden, strö 1 dl riven cheddarost över dessa och värm i ugn tills osten smält, cirka 200 grader i 10 min och vips så har du en härlig höstprimör med lite drag i.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Rivjärn från kända varumärken

Rivjärn från kända varumärken Se fler

Fler goda recept