Toast med gravad älg

Toast med gravad älg
Foto: TV4

Toast med gravad älg

Av: Christer - Boden

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

10 m + 4 dygn

Läcker toast med gravad älg, ananas, coleslaw och majonnäs på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gravad älg

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 4 krm viltkrydda
  • 100 g älgrulle

Toast

  • 4 skivor formfranska
  • 4 ananasskivor
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl coleslaw
  • rucolasallad

Gör så här

Gravning av älgkött

  1. Putsa älgköttet vid behov.
  2. Gnugga in saltet och sockret i älgrullen och tillsätt svartpeppar och viltkrydda.
  3. Låt ligga kylt under tre dygn.
  4. Frys sedan in älgen, och tina tills det går att skära den i lövtunna skivor.

Toast

  1. Rosta fyra skivor formbröd.
  2. Bred på majonnäs och lägg en skiva ananas på varje bröd. Täck ananasen med ruccolasallad och placera det tunt skivade älgköttet som en blomma på salladen. Lägg en klick coleslaw mitt i blomman.