Sommarrödbetor med basilikaskum

0 röster
4
Sommarrödbetor med basilikaskum
Foto: Fredrik Sandin Carlson

I denna rätt har rödbetan huvudrollen. Den får sällskap av ett skum av basilika på tallriken. Härligt gott!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g små rödbetor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl plockad basilika
  • 1 st lime, finrivet skal
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna (med skal) i lättsaltat vatten under lock i 20-25 min, beroende på storlek.
  2. Vispa äggulorna och vinet till ett hårt skum på medelstark värme. OBS! Det får inte koka för då stelnar äggulan.
  3. Skala rödbetorna medan de är varma. Marinera dem i olivolja, salt och peppar.
  4. Vänd i basilikan och limeskalet i äggskummet och smaka av med salt och peppar.
  5. Arrangera på tallrik.
22 juli 2008
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept