Sommarrödbetor med basilikaskum

Sommarrödbetor med basilikaskum
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sommarrödbetor med basilikaskum

Av: Thomas Drejing

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

I denna rätt har rödbetan huvudrollen. Den får sällskap av ett skum av basilika på tallriken. Härligt gott!

Ingredienser

portioner
  • 600 g delikatessrödbetor
  • 3 äggulor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl plockad basilika
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna (med skal) i lättsaltat vatten under lock i 20-25 min, beroende på storlek.
  2. Vispa äggulorna och vinet till ett hårt skum på medelstark värme. OBS! Det får inte koka för då stelnar äggulan.
  3. Skala rödbetorna medan de är varma. Marinera dem i olivolja, salt och peppar.
  4. Vänd i basilikan och limeskalet i äggskummet och smaka av med salt och peppar.
  5. Arrangera på tallrik.