Sommarrödbetor med basilikaskum

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Sommarrödbetor med basilikaskum
8 ingredienser
I denna rätt har rödbetan huvudrollen. Den får sällskap av ett skum av basilika på tallriken. Härligt gott!
Ingredienser
- 600 g delikatessrödbetor
- 3 äggulor
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl plockad basilika
- 1 limefrukt, finrivet skal
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka rödbetorna (med skal) i lättsaltat vatten under lock i 20-25 min, beroende på storlek.
- Vispa äggulorna och vinet till ett hårt skum på medelstark värme. OBS! Det får inte koka för då stelnar äggulan.
- Skala rödbetorna medan de är varma. Marinera dem i olivolja, salt och peppar.
- Vänd i basilikan och limeskalet i äggskummet och smaka av med salt och peppar.
- Arrangera på tallrik.