Tempurafriterade örter

koket.se
Tempurafriterade örter
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Tempurafriterade örter

10 ingredienser

20 m

Läckert snacks med tempurafriterade örter och ogräs. Kanske hittar du ingredienserna i din egen trädgård?

Se Peter Norman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vatten, iskallt
  • 1 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 1 knippe ramslök
  • 10 shisoblad
  • andra vilda örter och ogräs
  • 1 krispsallad
  • penséer
  • chilipeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sikta mjölet. Vispa samman ägg och vatten i en bunke. Rör ner mjölet försiktigt med ett par pinnar.
  2. Värm oljan till 180 grader. Doppa en ört åt gången i frityrsmeten och fritera endast ett par örter åt gången i 20-30 sekunder.
  3. Låt de friterade örterna droppa av på tidningspapper.
  4. Dekorera ett vackert uppläggningsfat med sallad och penséer. Lägg på de tempurafriterade örterna och strö över lite salt och chilipulver.