Tempurafriterade örter
Tempurafriterade örter
10 ingredienser
20 m
Läckert snacks med tempurafriterade örter och ogräs. Kanske hittar du ingredienserna i din egen trädgård?
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 1,5 dl vatten, iskallt
- 1 ägg
- 100 g vetemjöl
- 1 knippe ramslök
- 10 shisoblad
- andra vilda örter och ogräs
- 1 krispsallad
- penséer
- chilipeppar
- salt
Gör så här
- Sikta mjölet. Vispa samman ägg och vatten i en bunke. Rör ner mjölet försiktigt med ett par pinnar.
- Värm oljan till 180 grader. Doppa en ört åt gången i frityrsmeten och fritera endast ett par örter åt gången i 20-30 sekunder.
- Låt de friterade örterna droppa av på tidningspapper.
- Dekorera ett vackert uppläggningsfat med sallad och penséer. Lägg på de tempurafriterade örterna och strö över lite salt och chilipulver.