Pannacotta a la Rabih

Pannacotta a la Rabih
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Pannacotta a la Rabih

10 ingredienser

4h 30 min

Rabihs överraskning blev en yoghurtpannacotta med hallon och björnbär.

Här hittar du receptet på

Vego Lasse

Kolla in alla recept och läs mer om Godare än glass.

Ingredienser

portioner

Pannacotta a la Rabih

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl björnbär och hallon
  • 2 msk honung, flytande

Till garnering

  • vaniljsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pannacotta a la Rabih

  1. Blanda grädde, socker, kanel och vaniljsocker i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka i en minut.
  3. Ta av kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter.
  4. Ta ur kanelstängerna.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  6. Krama ur gelatinbladen och blanda med 1 dl av grädden.
  7. Blanda i yoghurten och häll upp det i små glas.
  8. Låt stå i kyl i ca 4 timmar.
  9. Blanda bären med honungen och lägg över pannacottan.
  10. Strö över lite vaniljsocker och garnera med en kvist citronmeliss.