Tartar på regnbåge med pocherat ägg
Tartar på regnbåge med pocherat ägg
24 ingredienser
1 h
Tartar på regnbåge med pocherat ägg och sauce mousseline är en rätt utöver det vanliga! Perfekt när du vill imponera på gästerna.
Ingredienser
Regnbågstartar
- 320 g regnbåge
- strösocker
- salt
- 0,5 kruka gräslök
- 2 msk olivolja
- 1 citron
Sauce Mousseline
- 300 g smör
- 2 äggulor
- 2,5 msk citron
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
- 0,5 krm cayennepeppar
- 1 dl grädde, vispad
- 2 msk löjrom
- 2 msk forellrom
- 2 msk gräslök
Pocherat ägg
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 4 msk vatten
- 4 g ägg
Servering
- frissésallad
- fänkålsdill
- krasse
- ätbara blommor
- örtolja
Gör så här
Regnbågstartar
- Ta bort skinnet på regnbågen och skär fisken i valfri storlek.
- Strö socker samt salt över fiskbitarna och låt rimma i kylen i ca 1 timme.
- Skär gräslök tunt och blanda med fisktärningarna.
- Smaka av med olivolja, citronskal och eventuellt mer salt.
Sauce Mousseline
- Smält smöret till såsen och håll temperaturen runt 50 grader.
- Vispa ihop äggulor med citronsaft i en kastrull tills blandningen tjocknat.
- Tillsätt det smälta smöret droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
- Fortsätt tillsätta smöret tills du fått rätt konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Vänd slutligen i vispad grädde, löjrom, forellrom och gräslök.
Pocherat ägg
- Blanda ättika och vatten i en liten skål.
- Knäck ner äggen i ättiksvattnet och låt stå och dra i 15 minuter.
- Koka upp vatten. När vattnet precis börjar koka så stäng av plattan och tillsätt ättika och salt.
- Vispa en virvel i vattnet och stjälp i äggen.
- Låt äggen ligga i vattnet ett par minuter tills äggvitan stelnat men äggulan är krämig.
- Lyft upp äggen med en hålslev och salt före servering.
Servering
- Lägg regnbågstartar i botten av en tallrik.
- Toppa med sallad och gör ett hål som en krans.
- Lägg i ett ägg.
- Täck ägget med sauce mousseline.
- Garnera med fänkålsdill, krasse, ätbara blommor och örtolja.