Tartar på hiramasa
Tartar på hiramasa
10 ingredienser
20 m
En festlig tartar på hiramasa är en rätt som kommer förgylla middagen. Till den här rätten tipsar Richard Juhlin om drycken mv Legras & Haas ”P1 no 2” och 2008 Taittinger ”Comtes de Champagne”.
Ingredienser
- 120 g hiramasa, tärnad (eller hälleflundra)
- 0,5 tsk citronsaft
- 2 msk olivolja
- salt
- 4 msk kärnmjölk
- 1 msk crème fraîche
- 1 msk färsk pepparrot, råjuicad
- 3 tsk granolja
- blandade örter
- 4 tsk forellrom
Gör så här
- Blanda fisken med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
- Blanda kärnmjölk med crème fraiche, pepparrotsjuice, granolja och salt.
- Lägg upp en tartar på tallriken, toppa med örter och forellrom. Skeda såsen runt om.