Tartar på dovhjort med ostronmajonnäs
Tartar på dovhjort med ostronmajonnäs
16 ingredienser
30 m
”Den här rätten förvånar många, men mineraltonerna i det råa vilda köttet gifter sig exemplariskt med mineraltonerna i ostron vilket gör att kombon är mindblowing och fingerlicking." /Danyel Couet
Dryckestips:
Black Stallion, Los Carneros Pinot Noir, 2021.Nr 2235, 269 kr.
Pol Roger, Brut Réserve. Nr 7549, 545 kr.
Ingredienser
Tartar
- 400 g rådjursytterfilé
- 3 schalottenlökar
- 2 jalapeños
- 4 skivor levainbröd (tunna)
1-2-3-lag
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 0,5 citron, saft och skal
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Ostronmajonnäs
- 8 ostron, urtagna
- havssalt (fint)
- 0,5 äggula
- 3 dl rapsolja
Servering
- salt
- peppar
- krasse
- vattenkrasse
Gör så här
Tartar
- Tärna rådjursytterfilén i kuber som är 0,5 x 0,5 cm.
- Skala och skiva schalottenlökarna och jalapeño tunt.
- Rosta bröden.
1-2-3-lag
- Blanda ihop 1-2-3-lagen och låt den skivade schalottenlöken få dra i lagen en stund.
Ostronmajonnäs
- Lägg ostronen i en matberedare och mixa med lite salt och äggula.
- Tillsätt oljan och mixa till en tjock konsistens.
Servering
- Lägg upp köttet på det rostade brödet och krydda med salt och peppar.
- Garnera med rikligt med krasse, jalapeño, ostronmajonnäsen och den inlagda schalottenlöken.