Tabbouleh med ostrullar

26 röster
35 m
4

Bulgursallad med massor av persilja, tomater och mynta. Serveras med fetaostfyllda filodegsrullar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Tabbouleh

  • 400 g färsk bladpersilja
  • 2 salladslökar (eller 0,5 gul lök)
  • 1 citron
  • 2 tomater
  • 10 färska myntablad
  • 2 msk bulgur, finkornig
  • salt
  • chilipulver, efter tycke
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • romansallad (eller isbergssallad)

Ostrullar

  • 300 g fetaost
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 rulle kyld filodeg [250 g]
  • rapsolja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tabbouleh
    Hacka persiljan fint och skölj den noggrant flera gånger, låt det rinna av ordentligt.
  2. Hacka tomaterna i små fina tärningar. Lägg i djup tallrik med bulguren på så att de blir mjuka.
  3. Hacka löken och sedan myntan. Pressa citronen.
  4. Lägg persiljan i en bunke tillsammans med tomater, bulgur, löken och myntan. Häll över citronsaften (efter smak), rikligt med olivolja (häll lite i taget och blanda. Salladen ska se glansig ut. Självklart efter smak och tycke. Har man för lite olivolja blir salladen torr och osmaklig). Salt och om man vill ha lite hetta lite chili. Något som verkligen piffar upp salladen är att hacka i lite citronskal (1 tsk).
  5. Allt ska blandas noggrant och försiktigt så att tomaterna inte mosas. Servera med romansallad eller isbergssallad.
  6. Ostrullar
    Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med peppar.
  7. Lägg 2 ark filodeg på varandra. Skär i 6 rektanglar, ca 13 x 15 cm.
  8. Lägg 1 msk ostkräm i ena kortänden. Vik in långsidorna. Rulla ihop. Upprepa, det ska bli 18 rullar.
  9. Stek rullarna i omgångar gyllenbruna i rikligt med olja 1-2 minuter på varje sida. Stek inte för länge, då smälter osten ut. Låt svalna och servera.

Laddar fler recept...