Szechuan pork tenderloin salad

Szechuan pork tenderloin salad
Foto: Frederik Zäll
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé av högsta kvalitet
  • fisksås
  • szechuanpeppar
  • olivolja
  • 4 port glasnudlar
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tomater
  • 2 rödlökar
  • minimajs
  • sesamfrön
  • flytande honung
  • färsk koriander

Marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås
  • 3 cm ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 citrongräs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja.
  3. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
  4. Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs.
  5. När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten.
  6. Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna.
  7. Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs.
  8. Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept