Szechuan pork tenderloin salad
Szechuan pork tenderloin salad
18 ingredienser
En härlig asiatisk sallad med kallmarinerad fläskfilé och nudlar!
Ingredienser
- 800 g fläskfilé, av högsta kvalitet
- fisksås
- sichuanpeppar
- olivolja
- 4 port glasnudlar
- 2 röda chilifrukter
- 2 tomater
- 2 rödlökar
- minimajs
- sesamfrön
- honung, flytande
- färsk koriander
marinad
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk fisksås
- 3 cm ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 2 citrongräs
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja.
- Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
- Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs.
- När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten.
- Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna.
- Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs.
- Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.