Szechuan pork tenderloin salad

Szechuan pork tenderloin salad
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Szechuan pork tenderloin salad

25

8 steg att laga

18 ingredienser

En härlig asiatisk sallad med kallmarinerad fläskfilé och nudlar!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g fläskfilé, av högsta kvalitet
  • fisksås
  • sichuanpeppar
  • olivolja
  • 4 port glasnudlar
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tomater
  • 2 rödlökar
  • minimajs
  • sesamfrön
  • honung, flytande
  • färsk koriander

marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås
  • 3 cm ingefära
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 citrongräs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja.
  3. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
  4. Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs.
  5. När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten.
  6. Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna.
  7. Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs.
  8. Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer