Syrlig skrei i kokosmjölk

Syrlig skrei i kokosmjölk
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Syrlig skrei i kokosmjölk

12 ingredienser

40 m

Den här rätten med syrlig skrei i kokosmjölk med färsk majs, koriander och citrus passar perfekt alla dagar i vecakn.

Ingredienser

portioner
  • 240 g skreitorsk, i 2 x 2 cm kuber (msc-märlt eller torsk)
  • 1 tsk salt
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 1 majskolv, hel och färsk
  • 2 dl kokosmjölk (eko)
  • 1 rödlök, tunna klyftor
  • 1 tsk grön chilifrukt, finskivad
  • 1 pomelo, skalad och filèad i skivor (eller grapefrukt)
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 tsk fisksås
  • salt
  • 0,5 sötpotatis, kokt, skalad och i kuber

Gör så här

  1. Salta torsken lätt och pressa över lime saften. Låt marinera cirka 15 minuter.
  2. Skär av majskornen från kolven och lägg i kokosmjölken tillsammans med rödlök, chili, fileér av citrusfrukter och koriander.
  3. Lägg sen i fisken i såsen. Smaksätt med fisksås, salt och eventuellt lite mer citrussaft.
  4. Låt rätten vila ytterligare 10 minuter innan den serveras med kokt sötpotatis.