Markus Aujalays pilgrimsmusslor
Markus Aujalays pilgrimsmusslor
21 ingredienser
Pilgrimsmusslor med majonnäs gjord på musslornas egen romsäck. Servera i musselskalen och toppa med en sallad på gurka och grönt äpple.
Ingredienser
- 12 färska pilgrimsmusslor, rensade med romsäcken kvar
- olja, till stekning
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Majonnäs
- romsäckar från musslorna
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk vatten
- några stänk champagnevinäger
- 1,5 dl neutral olja
- salt
- peppar
Äpple- och gurksallad
- En liten bit gurka, skalad och skuren i små tärningar
- 1 grönt äpple, skalat och skuret i små tärningar
- 2 msk neutral olja
- 1-2 msk citron, saft
- salt
- peppar
Till garnering
- brödsmulor, stekta
- vattenkrasse
Gör så här
Majonnäs
- Sjud romsäckarna i saltat vatten 20 sekunder. Lägg i en kannmixer med äggula, vinäger, dijonsenap, vatten och mixa slätt.
- Tillsätt olja droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Pilgrimsmusslor
- Stek pilgrimsmusslorna i olja och smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Äpple- och gurksallad
- Blanda gurka, äpple, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite rommajonnäs i varje skal. Lägg på en mussla med äpple- och gurksallad i varje skal (eller assiett) och garnera med vattenkrasse. Strö över krasse och stekta brödsmulor.