Skiva silverlöken. Blanda ättika socker och vatten, ha i silverlöken, pressa och ställ åt sidan.
Häll ca 2 dl kokande vatten på den torkade svampen, vänta 5 min, krama ur och ställ åt sidan (OBS spara vätskan svampen låg i).
Sätt ugnen på 130 grader. Salta och olja in kycklingen, bryn på båda sidorna i en het stekpanna, ställ in ugn tills filéerna har en innertemperatur på 63 grader, ta ut och låt vila.
I en kastrull, svetta finhackad gul lök på mediumvärme i ca 3 min. På med vinet och låt puttra i ca 2 min. I med riset och rör ordentligt. Mata risotton med vätskan som den torkade svampen gav, fortsätt sen mata risotton med 1 dl buljong var fjärde min. Detta tar ca 20 min. Rör om regelbundet.
Stek all svamp och blanda i den i risotton.
När risottoriset har ett litet tuggmotstånd kvar, ha i riven parmesan och smör, rör om. Om det behövs, mata risotton lite till. Risotton ska vara som lava, lite rinnig men fortfarande glansig och len i konsistensen.
Servera direkt tillsammans med kycklingen, den inlagda löken och lite hackad persilja.