Svampkrustader

4 röster
8
Svampkrustader
Foto: TV4

Passa på när det är kantarelltid eller använd svamp på burk, i så fall behöver du två burkar. Fyll formarna strax innan krustaderna ska serveras, annars blir de mjuka.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 8 krustadformar
  • 400 g färska kantareller
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 cl portvin
  • lite soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa svampen och fräs den med smöret i en kastrull tills all vätska kokat in.
  2. Pudra över mjölet och späd med grädden lite i sänder. Krydda med salt och peppar och småkoka cirka 30 minuter. Smaka av med soja och portvin.
  3. Fyll krustaderna strax före serveringen.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept