Svamp med svartrötter och hel råg

2 röster
45 min
4

Servera som  förrätt eller som tillbehör till t ex en grillad fisk. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l trattkantareller, rensade
  • 1 msk smör
  • 4 svartrötter
  • 1 citron
  • 1 dl hel råg
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka rågen mjuk i lättsaltat vatten, 45 minuter
  2. Skala svartrötterna, täck med vatten och pressa i citronjuicen. Skär i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Stek svampen 2-3 minuter på hög värme i smör.
  4. Lägg upp svartrötterna och hel råg med svampen och ringla över olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
24 oktober 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...