Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av någon minuter. Mixa potatisen till en slät puré och smaka av med grädde, smör, och salt och peppar.
Thaisås
Koka upp vitvinsvinäger, socker, salt tills sockret smält, ungefär 6 minuter. Låt det kallna. Blanda finhackad chili, finhackad vitlök och finhackad koriander och tillsätt vinägerlagen. Smaka av med lime och salt.
Biff och hummer
Salta och peppra köttet och stek köttet i en stekpanna med olivolja tills den fått fin färg. Lägg i smör, krossad vitlök och timjan. Stek till en innertemperatur på 50 grader. Låt köttet vila.
Stek hummer i stekpannan tillsammans med olivolja medan köttet vilar. Salta och peppra och tillsätt smör. Stek 3 minuter på vardera sida.
Sallad
Riv rädisor och rättika på rivjärn och skär salladen i mindre bitar. Blanda ihop.