• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis
Foto: Tv4

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis

4 steg att laga

17 ingredienser

1 h 20 m

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis är en festlig huvudrätt som gör sig bra till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Hummer och kött

  • 600 g entrecote
  • 2 humrar (färska och kokta)
  • salt
  • peppar

Ugnsrostad potatis

  • 800 g potatis
  • olja
  • smör
  • salt

Hjortonsalsa

  • 1 silverlök
  • 1 chilifrukt
  • 1,5 kruka koriander
  • 3 dl hjortron

Kryddsmör

  • 1 kruka persilja
  • 2 klyfta vitlök
  • 150 g smör
  • salt

Servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Hummer och kött
    Salta och peppra köttet och lägg på grillen. Grilla cirka 15 minuter. Dela hummern, sätt på 2 msk av kryddsmöret och grilla den med skalet neråt medans köttet vilar. Lägg på kryddsmör på köttet vid servering.
  2. Ugnsrostad potatis
    Skala potatisen och koka den i cirka 10 minuter. Dela potatisen och "rugga" upp den i durkslag. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och häll på olja och smör. Salta och ställ in i ugnen cirka 30 minuter på 225 grader.
  3. Hjortonsalsa
    Finhacka löken, chilin och koriandern. Blanda ihop med hjortonen och låt stå.
  4. Kryddsmör
    Hacka persilja och vitlök. Blanda med smöret och salta lite. Ställ kallt.