Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis
Foto: Tv4

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis

Av: Sandra - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h 20 m

Surf and turf med hjortonsalsa och ugnsrostad potatis är en festlig huvudrätt som gör sig bra till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hummer och kött

  • 600 g entrecote
  • 2 humrar (färska och kokta)
  • salt
  • peppar

Ugnsrostad potatis

  • 800 g potatis
  • olja
  • smör
  • salt

Hjortonsalsa

  • 1 silverlök
  • 1 chilifrukt
  • 1,5 kruka koriander
  • 3 dl hjortron

Kryddsmör

  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g smör
  • salt

Servering

  • grönsallad

Gör så här

Hummer och kött

  1. Salta och peppra köttet och lägg på grillen. Grilla cirka 15 minuter. Dela hummern, sätt på 2 msk av kryddsmöret och grilla den med skalet neråt medans köttet vilar. Lägg på kryddsmör på köttet vid servering.

Ugnsrostad potatis

  1. Skala potatisen och koka den i cirka 10 minuter. Dela potatisen och "rugga" upp den i durkslag. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och häll på olja och smör. Salta och ställ in i ugnen cirka 30 minuter på 225 grader.

Hjortonsalsa

  1. Finhacka löken, chilin och koriandern. Blanda ihop med hjortonen och låt stå.

Kryddsmör

  1. Hacka persilja och vitlök. Blanda med smöret och salta lite. Ställ kallt.