Stora räkor på spett med saffransris

0 röster
4
Stora räkor på spett med saffransris
Foto: TV4
Från TV4

Räkorna behöver marinera i två timmar, så planera matlagningen noga. Ett sätt är att förbereda spetten, såsen och riset och sedan grilla spetten i sista stund.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Visa mer
4

Du behöver

  • 16 jätteräkor
  • 1 pressad citron
  • 0,5 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 4 portioner ris
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • citronskivor
  • 1 grön paprika
  • träspett som legat i vatten ca 10 minuter

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda citronsaft, matolja, salt och peppar i en bunke, lägg ner räkorna och låt dem marinera ett par timmar. Trä upp räkorna på spetten med en liten citronskiva mellan varje räka.
  2. Koka 4 portioner ris enligt anvisningen på paketet, med saffran blandat i kokvattnet. Tärna paprikan fint och blanda ner i riset.
  3. Koka ihop fiskbuljong med vin till hälften. Häll i grädde och koka ihop till såskonsistens, smaka av med citron, salt och peppar från kvarn. Hetta upp en grillpanna eller grill och grilla spetten ca 3 minuter på varje sida, beroende på räkornas storlek.
28 april 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept