Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis

16 röster
40 m
4

Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis är alltid en härlig rätt till helgen middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Vitvinssås

  • 4 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 citron
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl parmesanost, riven

Torsk med bacon

  • bacon, mängd efter eget tycke
  • 4 bitar torskrygg
  • 3 msk smör

Servering

  • färskpotatis, kokt
  • grönsallad
  • 1 citron, i skivor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vitvinssås
    Smält smöret i en stekpanna och tillsätt mjölet. Häll på grädde och mjölk och smaka av med lite citron, chiliflakes, vitt vin och parmesanost.
  2. Torsk med bacon
    Stek bacon klippta i små bitar i en het panna.
  3. Stek torskbitarna på ganska svag värme med smöret och ha på kryddor efter smak.
  4. Vitvinssås
    Häll på såsen på fisken och servera tillsammans med kokt potatis.
  5. Garnera med grönsallad och citronskivor.
12 september 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...