Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis

Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis
Foto: Tv4

Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis

Av: Monica - Mellerud

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40 m

Stekt torskrygg med vitvinssås och kokt potatis är alltid en härlig rätt till helgen middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vitvinssås

  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 citron
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl parmesanost, riven

Torsk med bacon

  • bacon, mängd efter eget tycke
  • 4 bitar torskrygg
  • 3 msk smör

Servering

  • färskpotatis, kokt
  • grönsallad
  • 1 citron, i skivor

Gör så här

Vitvinssås

  1. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt mjölet. Häll på grädde och mjölk och smaka av med lite citron, chiliflakes, vitt vin och parmesanost.

Torsk med bacon

  1. Stek bacon klippta i små bitar i en het panna.
  2. Stek torskbitarna på ganska svag värme med smöret och ha på kryddor efter smak.

Vitvinssås

  1. Häll på såsen på fisken och servera tillsammans med kokt potatis.
  2. Garnera med grönsallad och citronskivor.