Stekt torsk med potatis och mosade ärtor
Stekt torsk med potatis och mosade ärtor
9 ingredienser
20 m
"Torsk med potatis och gröna ärtor är vardagsklassikern som aldrig blir omodern! Ös på rikligt med skirat smör och toppa med färska örter." /Niklas Ekstedt
Ingredienser
- 8-12 potatisar
- 4 bitar torsk (á cirka 150 gram)
- 2-3 msk smör
- 1 msk matolja
- 2 dl frysta ärtor
- 1 msk citronsaft
- 1 knippe dill
- 1 knippe mynta
- salt
Gör så här
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Salta torsken och stek gyllenbrun i 1 msk smör och 1 msk matolja i 2–3 minuter på båda sidor.
- Koka upp de gröna ärtorna i lite lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa ihop ärtorna med 1 msk smör, citronsaft och en nypa salt.
- Servera torsken och ärtorna med lite skirat smör, färskplockad dill och mynta.