Blanda senap, crème fraiche och dill i en bunke. Lägg i strömmingen och blanda ordentligt. Plasta bunken och ställ i kyl över natten eller minst 4 timmar.
Vik de marinerade strömmingsflundrorna och vänd dem sen i mjölet.
Hetta upp en panna och häll i olja och smör. Lägg i strömmingen när smöret börjar tystna och salta. Stek hårt på ena sidan några minuter, vänd sen och stek klart på andra sidan.
Lägg upp den färdigstekta strömmingen på ett fat och servera genast med potatismos, rårörda lingon, citronklyftor och brynt smör.
Potatismos
Koka potatisen precis klar. Häll bort vattnet och ånga av potatisen hastigt.
Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull.
Pressa potatisen och häll i den varma gräddmjölken. Vispa kraftigt med en träslev.
Smaka av med citronskal, muskot och salt.
Rårörda lingon
Rör ihop lingon och socker i en bunke. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur några timmar. Häll upp i skål vid servering