Grillade pilgrimsmusslor med smörstekta rödbetor

5 röster
4
Grillade pilgrimsmusslor med smörstekta rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4
4 portioner

Du behöver

  • 20 st pilgrimsmusslor
  • 4 st rödbetor
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g nyriven parmesanost
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • timjan, körvel och grovsalt till garnityr

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten.
  2. Stick med en utstickare ut en cylinder ur varje rödbeta (ca 3 cm i diameter) och skär cylindrarna i tunna skivor.
  3. Vid serveringen steks skivorna lätt i smör.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör pestosåsen genom att mixa basilika, vitlök och pinjenötter i en matberedare. Tillsätt därefter olivolja och
  6. Parmesanost och smaka av med salt.
  7. Salta, peppra och grilla pilgrimsmusslorna. Garnera med timjan, körvel och några korn grovsalt.
5 september 2008

Fler goda recept