Carpaccio

Carpaccio finns i en mängd olika varianter. Här är den i en på samma gång rustik och elegant version. Gör det enkelt för dig: handla oxfilén i exempelvis en saluhall och be dem banka till carpaccion på plats. Väl hemma är det bara att lägga till smaksättarna och sätta sig till bords. /Stefano

1 oktober 2010
4

Du behöver

  • 400 g oxfilé i tunna skivor (be om hjälp i köttdisken)
  • 120 g parmesanost
  • 1 st selleristjälk + selleriblad
  • 8 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Hyvla parmesanosten i tunna spån.
  2. Fördela oxfiléskivorna på 4 tallrikar.
  3. Skär selleristjälken i tunna skivor, strö dem över köttet.
  4. Fördela parmesanost och selleriblad på tallrikarna.
  5. Salta, peppra och avsluta med att ringla lite olja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept