Carpaccio

Carpaccio finns i en mängd olika varianter. Här är den i en på samma gång rustik och elegant version. Gör det enkelt för dig: handla oxfilén i exempelvis en saluhall och be dem banka till carpaccion på plats. Väl hemma är det bara att lägga till smaksättarna och sätta sig till bords. /Stefano

1 oktober 2010
4

Du behöver

  • 400 g oxfilé i tunna skivor (be om hjälp i köttdisken)
  • 120 g parmesanost
  • 1 st selleristjälk + selleriblad
  • 8 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Hyvla parmesanosten i tunna spån.
  2. Fördela oxfiléskivorna på 4 tallrikar.
  3. Skär selleristjälken i tunna skivor, strö dem över köttet.
  4. Fördela parmesanost och selleriblad på tallrikarna.
  5. Salta, peppra och avsluta med att ringla lite olja över.
Kommentera receptet

Fler goda recept