Kolgrillad biff med spansk potatissallad
Kolgrillad biff med spansk potatissallad
18 ingredienser
Grillat kött är härligt! Här serveras en biff tillsammans med en spanskinspirerad potatissallad.
Ingredienser
- 4 skivor biff (eller rostbiff, à 150 g)
- salt
- peppar
Spansk potatissallad:
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 12 färskpotatisar, nykokta
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 tomater
- 12 oliver
- 4 kvistar basilika
- 0,5 tsk salt
- 1 krm peppar
Ostkräm:
- 1 förp matyoghurt
- 0,5 dl lagrad ost, fint riven
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
- Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
- Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
- Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.