Kolgrillad biff med spansk potatissallad

Kolgrillad biff med spansk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Stefan Karlsson
Stefan Karlsson

Kolgrillad biff med spansk potatissallad

18 ingredienser

Grillat kött är härligt! Här serveras en biff tillsammans med en spanskinspirerad potatissallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor biff (eller rostbiff, à 150 g)
  • salt
  • peppar

Spansk potatissallad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 färskpotatisar, nykokta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 12 oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Ostkräm:

  • 1 förp matyoghurt
  • 0,5 dl lagrad ost, fint riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
  3. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
  4. Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.
Kolgrillad biff med spansk potatissallad | Köket.se