Öppna ostronen och lägg dem i en kastrull med vätskan från skalet.
Värm alltsammans försiktigt på medeltemperatur tills ostronen dragit ihop sig lite. Kyl sedan ner ostronen och vätskan.
Precis inna servering eldar du ostronen med en gasbrännare på ena sidan så den får lite färg.
Ostronmajonnäs
Öppna ostronen och lägg dem i en mixerkanna.
Tillsätt ägg och sherryvinäger.
Mixa alltsammans och häll i rapsoljan stötvis tills en krämig konsistens uppstår.
Smaka av med salt och eventuellt mer sherryvinäger.
Gurka i kumbu
Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kumbualgen och låt svalna.
Hyvla minigurkorna i tunna skivor.
Använd ett kuljärn och forma bollar av innanmätet från den vanliga gurkan.
Spara alla rester av gurkan till buljongen.
Gurkbuljong
Kör gurkresterna i en råsaftcentrifug och smaka upp gurkjuicen med mirin, limesaft, salt och sherryvinäger. Den skall vara lite syrlig och frisk i smaken. Balansera upp syran med mirin.
Dill och wasabiruccola
Plocka 12 dillvippor och lägg åt sidan till garnering.
Mixa resten av dillen med rapsolja som är 65 grader varm. Blandningen ska bli grön och fin i färgen.
Strimla ruccola tunt.
Servering
Servera de spishalstrat ostronnen med gurka, ostronmajonnäs och dillolja. Toppa med några fina dillvippor.