Spicy räkmacka

95 röster
30 m
4

Toast Skagen med en twist! Jennie hottar upp den klassiska räkröran med smaker från det asiatiska köket som chili, vitlök och lime. Perfekt som snabb middag eller lyxig förrätt.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora skivor vitt bröd, gärna surdegsbröd
  • smör till stekning
  • 4 salladslökar
  • 4 msk gräslök, hackad
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 tsk srirachasås
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 lime, i klyftor
  • 300 g skalade räkor av bra kvalité
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 6 rädisor
  • 8 salladsblad
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skiva salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan. Blanda resterande gräslök med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha.
  2. Riv ner vitlöken, pressa ner två limeklyftor. Grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt mer srirachasås.
  3. Hyvla rädisorna på mandolin eller skär dem mycket tunt med kniv.
  4. Rosta eller stek brödet i lite smör.
  5. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast med limeklyftor.
5 juni 2018

Laddar fler recept