Spetskålsallad med grape- och sesammarinad

5 röster
50 m
4
Spetskålsallad med grape- och sesammarinad
Foto: Frederik Zäll

Fräsch och god tillbehörssallad på spetskål, groddar och grapefrukt!

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 grapefrukt, saften
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 litet huvud spetskål
  • 100 g groddar
  • 1 röd chilifrukt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop saften från grapefrukten med sesamolja, fisksås och vatten. Koka upp tillsammans med palmsockret och rör tills sockret smält. Låt svalna helt.
  2. Strimla spetskålen fint på en mandolin. Blanda med groddarna, skölj och låt rinna av. Kärna ur och strimla chilifrukten fint. Blanda i kålsalladen.
  3. Häll den svala marinaden över de krispiga godsakerna och blanda väl. Låt marinera i 30 minuter innan servering.
8 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...