Spetskål med äpple och brysselkål

POPULÄRT
Spetskål med äpple och brysselkål
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Spetskål med äpple och brysselkål

11 ingredienser

20 m

Spetskål med äpple, brysselkål, kryddpeppar och citron passar utmärkt som en mellanrätt i julmiddagen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10 brysselkål
  • 0,5 spetskål
  • 1 msk vatten
  • salt
  • 1 msk sirap
  • 0,5 dl grädde
  • 1 äpple (Ingrid Marie)
  • 0,5 citron
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk malen kryddpeppar

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen och spara de gröna bladen.
  2. Skär resten av brysselkålen i små klyftor.
  3. Finstrimla spetskålen.
  4. Lägg kålsorterna i en kastrull med vatten, salt och sirap. Sjud under lock i några minuter.
  5. Tillsätt grädden och låt koka in så i stort sett all vätska är borta.
  6. Smaka av kålen med salt och sirap.
  7. Fintärna äpplet och vänd ner det med brysselkålsbladen, citronsaft och finrivet skal samt rapsolja, salt och kryddpeppar.
  8. Servera kålen varm med den kryddiga ”äppelsalladen” på toppen.