Spenatgnocchi med krispig salsiccia och citron
Spenatgnocchi med krispig salsiccia och citron
13 ingredienser
1 h
Italiensk husmanskost med hemgjorda gnocchi som blir vackert gröna av spenat serverade med knaprig salsicciafärs, citron och söta färska tomater.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Spenatgnocchi
- 500 g mjölig potatis, skalad
- 2 ägg
- 50 g babyspenat
- 3-4 dl vetemjöl
Salsiccia och tomater
- 400 g salsicciakorv
- 200 g romanticatomater, halverade på längden
- 50 g babyspenat
- 0,5 citron, skal och saft
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Garnering
- babyspenat (några blad)
- parmesanost, nyriven
Gör så här
Spenatgnocchi
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Häll av och låt svalna helt. Pressa genom en potatispress.
- Mixa ägg och spenat så att det blir riktigt grönt. Blanda ihop alla ingredienser försiktigt. Gå i med mer mjöl om det behövs.
- Rulla ut degen till smala små längder och skär i bitar. Vänd runt gnocchin i mjöl så att den inte klibbar ihop.
- Koka gnocchin snabbt i saltat vatten. Gnocchin är färdig när den flyter upp till ytan. Lyft upp med hålslev och låt rinna av i ett durkslag.
Salsiccia med tomater
- Dra bort skinnet på korven och skär korvfärsen i mindre bitar.
- Stek korvbitarna krispiga i olivolja.
- Tillsätt tomaterna, gnocchin och citron precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp och garnera med nyriven parmesan och spenatblad.
Glöm inte att matsortera skal från potatisen till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din spenatgnocchi! /Köket-redaktionen