Spenatgnocchi med krispig salsiccia och citron

Spenatgnocchi med krispig salsiccia och citron
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Spenatgnocchi med krispig salsiccia och citron

8

10 steg att laga

13 ingredienser

1 h

Italiensk husmanskost  med hemgjorda gnocchi som blir vackert gröna av spenat serverade med knaprig salsicciafärs, citron och söta färska tomater. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Spenatgnocchi

  • 500 g mjölig potatis, skalad
  • 2 ägg
  • 50 g babyspenat
  • 3-4 dl vetemjöl

Salsiccia och tomater

  • 400 g salsicciakorv
  • 200 g romanticatomater, halverade på längden
  • 50 g babyspenat
  • 0,5 citron, skal och saft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • några blad babyspenat
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Spenatgnocchi
    Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av och låt svalna helt. Pressa genom en potatispress.
  3. Mixa ägg och spenat så att det blir riktigt grönt. Blanda ihop alla ingredienser försiktigt. Gå i med mer mjöl om det behövs.
  4. Rulla ut degen till smala små längder och skär i bitar. Vänd runt gnocchin i mjöl så att den inte klibbar ihop.
  5. Koka gnocchin snabbt i saltat vatten. Gnocchin är färdig när den flyter upp till ytan. Lyft upp med hålslev och låt rinna av i ett durkslag.
  6. Salsiccia med tomater
    Dra bort skinnet på korven och skär korvfärsen i mindre bitar.
  7. Stek korvbitarna krispiga i olivolja.
  8. Tillsätt tomaterna, gnocchin och citron precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg upp och garnera med nyriven parmesan och spenatblad.
  10. Glöm inte att matsortera skal från potatisen till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din spenatgnocchi! /Köket-redaktionen