• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs 02
Foto: Tv4
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

8 steg att laga

15 ingredienser

20 min + tid i kyl

Fräsch och lättlagad terrin på sparris och zucchini. Med en god majonnäs, räkor eller skinka blir det här en riktigt ljuvlig rätt att servera som en del av helgens middag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Sparris och zucchiniterrin

  • 500 g vit sparris
  • 400 g zucchini
  • 6 blad gelatin
  • salt

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • malen kanel
  • senapsfrö
  • lagerblad
  • salt

Servering

  • majonnäs
  • färsk ingefära
  • räkor
  • skinka

Gör så här

  1. Lag
    Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra. Håll varm.
  2. Sparris och zucchiniterrin
    Skala sparrisen och skär den i ca 1 cm stora bitar.
  3. Lägg sparrisen i den kokheta lagen och låt dra 10 minuter, sila sen och torka bitarna. Spara lagen.
  4. Tvätta zucchinin, ta bort inkråm och skär i bitar av samma storlek som sparrisen.
  5. Förväll zucchinin i saltvatten, häll av och torka.
  6. Blötlägg gelatin i kall vatten, krama sedan ur dem. Värm 1 dl av sparrislagen som du sparat och tillsätt gelatinen.
  7. Blanda ner sparris och zucchini när vätskan svalnat och gjut i en form, låt stå över natten.
  8. Servering
    Serveras en skiva terrin på en majonnäs med färsk ingefära samt tex några färska räkor eller lite kokt skinka.