Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

2 röster
20 min + tid i kyl
4
Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs 02
Foto: Tv4

Fräsch och lättlagad terrin på sparris och zucchini. Med en god majonnäs, räkor eller skinka blir det här en riktigt ljuvlig rätt att servera som en del av helgens middag.

Visa mer
20 min + tid i kyl
4
4 portioner

Du behöver

Sparris och zucchiniterrin

  • 500 g vit sparris
  • 400 g zucchini
  • 6 blad gelatin
  • salt

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • kanel
  • senapsfrö
  • lagerblad
  • salt

Servering

  • majonnäs
  • färsk ingefära
  • räkor
  • skinka
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lag
    Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra. Håll varm.
  2. Sparris och zucchiniterrin
    Skala sparrisen och skär den i ca 1 cm stora bitar.
  3. Lägg sparrisen i den kokheta lagen och låt dra 10 minuter, sila sen och torka bitarna. Spara lagen.
  4. Tvätta zucchinin, ta bort inkråm och skär i bitar av samma storlek som sparrisen.
  5. Förväll zucchinin i saltvatten, häll av och torka.
  6. Blötlägg gelatin i kall vatten, krama sedan ur dem. Värm 1 dl av sparrislagen som du sparat och tillsätt gelatinen.
  7. Blanda ner sparris och zucchini när vätskan svalnat och gjut i en form, låt stå över natten.
  8. Servering
    Serveras en skiva terrin på en majonnäs med färsk ingefära samt tex några färska räkor eller lite kokt skinka.
5 april 2019

Laddar fler recept...