• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

2 röster
20 min + tid i kyl
4
Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs 02
Foto: Tv4
20 min + tid i kyl
4
4 portioner

Du behöver

Sparris och zucchiniterrin

  • 500 g vit sparris
  • 400 g zucchini
  • 6 blad gelatin
  • salt

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • malen kanel
  • senapsfrö
  • lagerblad
  • salt

Servering

  • majonnäs
  • färsk ingefära
  • räkor
  • skinka

Gör så här

  1. Lag
    Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra. Håll varm.
  2. Sparris och zucchiniterrin
    Skala sparrisen och skär den i ca 1 cm stora bitar.
  3. Lägg sparrisen i den kokheta lagen och låt dra 10 minuter, sila sen och torka bitarna. Spara lagen.
  4. Tvätta zucchinin, ta bort inkråm och skär i bitar av samma storlek som sparrisen.
  5. Förväll zucchinin i saltvatten, häll av och torka.
  6. Blötlägg gelatin i kall vatten, krama sedan ur dem. Värm 1 dl av sparrislagen som du sparat och tillsätt gelatinen.
  7. Blanda ner sparris och zucchini när vätskan svalnat och gjut i en form, låt stå över natten.
  8. Servering
    Serveras en skiva terrin på en majonnäs med färsk ingefära samt tex några färska räkor eller lite kokt skinka.
5 april 2019