Spagetti med blåmusslor, chili och vitlök

Spagetti med blåmusslor, chili och vitlök
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Spagetti med blåmusslor, chili och vitlök

12 ingredienser

30 min

Lyxig pasta med klimatsmarta blåmusslor som är enkel att göra och dessutom snäll mot plånboken.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 2 kg blåmusslor
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 citron
  • 1-2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning paketet.
  2. Tvätta musslorna väl. Skala och skiva schalottenlök och vitlök fint. Finhacka chilifrukten. Hacka persiljan. Dela tomaterna
  3. Fräs chili och vitlök, schalottenlök i olivoljan. Tillsätt musslorna och slå på det vita vinet. Koka under lock i ca 2-3 minuter, rör runt då och då.
  4. Tag upp musslorna med en slev och koka ner buljongen något. Smaksätt den med salt, citronsaft och en klick smör.
  5. Vänd ner musslor och spagetti. Rör därefter ner tomater och sist persiljan.