• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Spagetti med blåmusslor, chili och vitlök

17 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 2 kg blåmusslor
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 schalottenlökar
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 citron
  • 1-2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisning paketet.
  2. Tvätta musslorna väl. Skala och skiva schalottenlök och vitlök fint. Finhacka chilifrukten. Hacka persiljan. Dela tomaterna
  3. Fräs chili och vitlök, schalottenlök i olivoljan. Tillsätt musslorna och slå på det vita vinet. Koka under lock i ca 2-3 minuter, rör runt då och då.
  4. Tag upp musslorna med en slev och koka ner buljongen något. Smaksätt den med salt, citronsaft och en klick smör.
  5. Vänd ner musslor och spagetti. Rör därefter ner tomater och sist persiljan.
24 januari 2019